Over de Sociale Kaart Alkmaar

Sociale Kaart Alkmaar is een digitale wegwijzer op het gebied van welzijn, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening in de regio Alkmaar en omstreken. De inhoud bestaat uit informatie over organisaties en initiatieven waar je hulp en steun uit kunt halen. Deze informatie is onderverdeeld in verschillende thema’s die te vinden zijn in het menu hierboven en in het overzicht beneden.

De kracht van Sociale Kaart Alkmaar

Deze kaart is persoonlijk samengesteld vanuit de intentie om mensen tijdens het begeleiden van een herstelproces, een zo goed mogelijke doorverwijzing te kunnen geven wanneer dat nodig is. Dat houdt in dat er een persoonlijke ervaring is met de organisaties die worden vermeld en dat deze niet zomaar op de Sociale Kaart Alkmaar worden gezet. De Sociale Kaart Alkmaar is daarnaast niet commercieel en vrijblijvend. Dit alles betekent dat de inhoud met zorg is samengesteld zonder winstoogmerk, met als doel mensen zo goed mogelijk op weg te helpen.

Sociale Kaart Alkmaar is in een opstartfase en zal na verloop van tijd uitgebreider worden. Mocht je iets missen, ideeën hebben over wat er bij mag komen te staan of zelf een organisatie zijn die iets te bieden heeft, neem dan gerust contact op. In samenspraak is het mogelijk om op de Sociale Kaart Alkmaar gezet te worden.