De Opvoedpoli

De Opvoedpoli behandelt kinderen en jongeren met (complexe) psychische problemen. Ze doen dat in combinatie met het aanpakken van (meervoudige) problemen die spelen bij het gezin.

De Opvoedpoli biedt diagnostiek, behandeling en gezinscoaching voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Ze werken gezinsgericht en bieden een zorg- en behandelaanbod op maat. Ieder kind of gezin is uniek, de geboden hulp dus ook. De Opvoedpoli zoekt, in overleg met ouders, ook graag de samenwerking op met school, sportclub en andere belangrijke betrokkenen rondom het kind en gezin. Ze matchen een coach of behandelaar die zo goed mogelijk bij het gezin past.

Voor jongeren die hun leven weer op de rails willen krijgen biedt Care Express specialistische jeugd-GGZ, specialistische jeugdhulp en coaching. Care-Express is onderdeel van De Opvoedpoli en behandelt en begeleidt jongeren van 12 tot 23 jaar met meervoudige problematiek op verschillende leefgebieden.

Gemeenten

Via gemeenten krijgen kinderen jonger dan 18 jaar hun zorg vergoed. Met een verwijsbrief van de huisarts, gemeente, hulpverlener van het lokale team, buurtteam, OKT, CJG of andere gecertificeerde instelling kunnen kinderen en gezinnen hulp krijgen van De Opvoedpoli.

Zorgverzekeraar

Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen zorg vergoed via de zorgverzekeraar. Ook zij hebben een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Let op: De Opvoedpoli / Care Express heeft op dit moment een contract met alle verzekeraars en labels onder Achmea, CZ, VGZ, Zorg en Zekerheid, DSW en Eucare. Bekijk hier of jouw zorgverzekering daar onder valt.

iHUB

De Opvoedpoli is onderdeel van iHUB en draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe jeugdhulp- en onderwijsconcepten, die samen met jongeren, ouders, professionals en wetenschappers worden ontwikkeld.